Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 3. 2017

Little Italy

Základnou italské komunity již od 20. st v NY, je nepochybně oblast kolem Mulberry Street, zvaná Little Italy. Naleznete zde mnohé krámky a obchůdky, pravé italské bazary a bezpočet kvalitních pizzerií – většina restaurací ovšem pochází spíše z jihoitalské kuchyně. Zdejší imigranti pochází převážně ze Sicílie a z Neapolu, proto se není čemu divit, když na lahodné těstoviny dostanete těžkou tomatovou omáčku.

Oblast Little Italy sousedí s Chinatown a židovskou Lower East Side. Pro turisty může být proto zajímavý nečekaný přechod z divoké a hlučné Itálie do klidné a zalidněné čtvrti Chinatown, a naopak ?. Hlavní ulicí je Mulberry Street, kde v restauracích a i v životě místních obyvatel platí, že kvantita je více než kvalita.
Nejslavnějším svátkem v Little Italy je bezesporu v září San Gennaro, kdy se do ulic seběhnout celé rodiny a natěšení turisti, kteří mají možnost ochutnat italské speciality, okouknout místní pouliční umělce a v noci tančit ve slavnostně osvětlených ulicích. Na den tohoto svatého jsou jeho oltáře zdobeny a ulicemi chodí průvody věřících.